Fil d'Arena naix a 2011 com un espai on materialitzar les inquietuds que ens sorgeixen com a col·lectiu. Utilitzem el cognom de dansa teatre perquè ens trobem en els límits d'ambdós, encara que estem interessades a tota pràctica escènica com són la música i el circ. El nostre llenguatge és el moviment i la nostra eina el cos.

La creació col·lectiva és un segell que definix a la companyia, en cadascun dels nostres procesos creatius els integrants posen les seues millors habilitats artístiques, personals i professionals per portar endavant el projecte.

Un altre interés de Fil d’Arena és acostar la dansa a tot tipus de públics i arribar a connectar amb la societat.

En 2014 estrenem en co-producció amb Quartet Cercle La Consagració de la Primavera, una nova visió del ritu, actualment en gira.

El 2015 vam començar una trilogia sobre migració on el primer espectacle va ser La Sal Què ens ha partit. Producció realitzada amb el suport de Culturarts Teatre i Dansa.

Em 2017 s'estrena Salt, segona obra de la trilogia que continua amb el tema de la migració i se centra en el rol de la dona en aquest viatge.També conta amb l'ajuda de Culturarts Teatre i Dansa,  la Residència de Creació de la Sala Carme Teatre i les Ajudes de producció escènica de l'Ajuntament de València.

Actualment, la tercera part de la trilogia, cos-a cos-o, està en procés de creació realitzant diverses residències fins a la seua estrena, prevista al novembre de 2019.

També es troba en procés de creació la primera obra per a públic infantil de la companyia: Griselda i Abril que posa el seu focus en l’essència dels menuts i que s’estrenarà el 14 d’abril de 2019, dins del Festival Dansa València. Aquest espectacle també conta amb l’ajuda de l`Institut Valencià de Cultura.


Isabel Abril (València, 1985)

Ballarina, coreògrafa i gestora cultural.

Llicenciada en coreografia i tècniques d'interpretació en Dansa Contemporània al Conservatori Superior de Dansa València. Conservatori Superior de Dansa de Antwerp, Bèlgica. Graduada en dansa clàssica pel Conservatori Professional de Dansa de València.

Co-fundadora de la companyia Fil d'Arena.

Al llarg de la seva trajectòria ha treballat com freelancer amb nombroses companyies valencianes com ara Ananda dansa,  Jaquematte, Mou Dansa, Teatre Gran Cel, Gerard Collins... En diferents ocasions ha treballat en el teatre de l'Opera, El Palau de les Arts, amb obres com “Carmen” i “Fausto” entre d'altres. Finalista en el certamen coreogràfic "Joves Promeses."

Ha treballat com a ballarina en diversos parcs temàtics com ara Port Aventura i Parc Espanya a Japó. També ha realitzat projectes per a televisió.

Completa la seva formació de dansa clàssica amb diferents professors entre els quals destaquen Maria Giménez, Víctor Ullate, Carmen Roche, Marcelo Ricciati, Mercedes Olmos ... Completa la seva formació de dansa contemporània amb professors com ara: Joe Al·legat, Eva Bertomeu, Gustavo Ramirez, Asun Noales , Ana Lujan, Glaub dóna Xiula, Monica Cervantes, Cristina Andreu, Laura Arís, Joao Fiadeiro, Àfrica Navarro, Yuval Pick, Sidi Larbi, Philip van Huffel, Michou Sween, Lali Aiguadé, Yong Ying, Les Slovaks Dance Colective, Ricardo Ambròs, Luke Jessop, Raquesh Sukesh ...

profile1.jpg

profile1.jpg

Irene Ballester (València, 1988)

Ballarina, coreògrafa i mestra.

Diplomada en Magisteri Infantil, Llicenciada en Tècniques d'interpretació en Dansa Contemporània en el Conservatori Superior de València, beca Erasmus a la Universitat Theaterschool d'Amsterdam i realitza les pràctiques en el Staatstheater de Braunswicky, Alemanya.  Curs de Perfeccionament de Dansa Contemporània amb Roberto Zappala, Catània, Itàlia.

Co-fundadora de la companyia Fil d'Arena.

Ha treballat com a ballarina amb diferents companyies valencianes, com ara Cristina Fernández Cia, Projecte Titoyaya, Companyia Toni Aparisi i La Coja Dansa. A Madrid amb Shudhum Teatre, aBarcelona amb Las Malqueridas ia Holanda en la companyia Rocco Vermijs.

Completa la seva formació de dansa contemporània amb professors com ara: Jordi Cortés, Lipi Hernández, Edan Gorliki, Liat Waysbort, Vivianne Rodriguies de Brito, Corinne Lanselle, Jan Push, Les Slovaks Dance Colective, Ricardo Ambròs, Luke Jessop, Raquesh Sukesh ...


Clara Crespo Domingo  (València, 1983)

Directora, ballarina, coreògrafa i actriu.

Graduada en Art Dramàtic, Llicenciada en Coreografia i tècniques de la interpretació al Conservatori Superior de València.

Co-fundadora de la companyia Fil d'Arena.

Ha treballat com a ballarina i actriu amb diferents companyies valencianes entre elles PTV Clowns, en les seves espectacle "Per Fi" i "Ja està", Atempo Dansa, Teatres de la Generalitat Valenciana, La Siamesa, Les Catrinas, El Somriure de Caín, El Ball de Sant Vito o Gòrmic Produccions. Ha treballat com a titellaire per Filmax Animation durant 4 temporades de la seva producció Babaclub.

Ha desenvolupat diversos projectes com a directora artística, com ara: "La Terra dels Babaus" produït per El Ball de Sant Vito, i "In Albis" de la companyia La Fresca.

Ha complementat la seva formació en dansa contemporània amb professors com ara: Cristina Andreu, Maria Muñoz, Lipi Hernández, Mª José Peris, Àngels Margarit, Ximo Flores, Daniel Abreu, Victòria Salvador o Eduardo Guerrero.

8adb76_078b383cf7d6c308a40632be7a70cfdd.png

Roseta Plasencia  (València, 1979)

Ballarina, coreògrafa, actriu i artista de circ.

Llicenciada en coreografia i tècniques d'interpretació en Dansa Contemporània al Conservatori Superior de Dansa València i el KoninklijkConservatorium d'Antwerp, Bèlgica. Diplomada en Art Dramàtic per l'Estudi Dramàtic de Pablo Corral Gómez.

Ha treballat en diferents cases de l'òpera com ara La Vlaamse Opera d'Antwerp i de Gent, i El Palau de les Arts Reina Sofia, com a ballarina i acròbata aèria, amb obres com: Carme, La Flauta Màgica, La Traviata, Prodana Nevenska, LesTroyens, Salome, Iphigenie en Taurid.

Ha treballat com a artista de circ, actriu i ballarina amb diferents companyies valencianes, com ara: Circ Gran Fele, Assc. Valenciana de Circ, Projecte EDI, NiñoViejo, Circ Roke, Dynamic, Escura a els plats, Teatre del ull, Sagarmanta. A Barcelona amb Circ Delícia, ia Bèlgica amb AbhilashNingappa, WilliDorner, Theater Tol, Ell Circ dell Foc, Daniel Kramer ...

Ha realitzat Master Class i workshops en diferents centres com ara el Conservatori professional de Dansa, L'Acadèmia Maria Carbonell, o al Club Dynamic.

Completa la seva formació en dansa contemporània amb professors com: Neus Fernández i Thierry Hochstätter, Chevy Muraday, Eulàlia Aiguadé, Gustavo Ramirez Sansano, Joe Al·legat, Lipi Hernández, Wim Vandekeybus, Laura Arís, Iñaki Azpillaga, German Jauregui, Rob Hayden, Asun Noales, Santiago Sempere, Lipi Hernández, Sidi Larbi Cherkaoui, Anton Lacky, Stefan Baier, Iris Bouche, Caroline D'Haese, Isabelle Germonpré, MariaHassabi, NicolasVladyslav, Matteo Moles, i Filip Van Huffel.