Fil d'Arena dansa-teatre sorgeix en 2011, com un lloc on materialitzar les inquietuds que ens sorgeixen com a col·lectiu.

El nostre llenguatge és el moviment i la nostra eina el cos.

És una companyia multidisciplinàr composta per quatre dones, que s'organitza de manera horitzontal, sent la creació col·lectiva un segell que defineix el seu treball. En els processos creatius, cadascuna posa les seues millors habilitats artístiques, personals i professionals per dur a terme el projecte.

Una altra característica de Fil d'Arena és apropar la dansa a tot tipus de públics i arribar a connectar amb la societat. La companyia genera diferents projectes de dansa comunitària com ara The Big Dance (2016), Arrels (2017) i Pina Deltebre (2019).

També adapta els seus espectacles per ser representats al carrer o en altres espais no convencionals.

Des del seu naixement han estrenat sis obres: Cafè Sol (2011), La Consagració de la Primavera (2014), La Sal que ens ha Partit (2015), Salt (2017), Cos a Cos. E111 (2019), i Nina (2019), Sénia (2020), NImbes (2021).

La companyia té projecció nacional i internacional i des de 2015 rep el suport de l'Institut Valencià de Cultura, el Programa Acció Cultural de l'Ajuntament de València i de INAEM, així com d'entitats locals com les Residències de Creació de la Carme Teatre en 2017 o el programa de residències Graners de Creació 2019-2022.


Isabel Abril (València, 1985)

Ballarina, coreògrafa i gestora cultural.

Màster en Gestió Cultural per la UOC. Llicenciada en coreografia i tècniques de la interpretació en Dansa Contemporània al Conservatori Superior de Dansa València. Conservatori Superior de Dansa de Antwerp, Bèlgica. Graduada en dansa clàssica pel Conservatori Professional de Dansa València.

Co-fundadora de la companyia Fil d'Arena ha treballat com a directora, coreògrafa i ballarina en els projectes de la companyia: NImbes, Sénia,Cos a Cos (E-111), Nina, Salt, La Sal que ENS ha partit, Cafè Sol i La consagració de la Primavera.

Nominada com a millor ballarina en els premis de les Arts Escèniques de la Comunitat Valenciana (2018).

Al llarg de la seva trajectòria ha treballat com freelancer amb nombroses companyies com Ananda Dansa, Mou Dansa, Teatre Gran Cel, Gerard Collins, Coral de Pamplona, ​​Teatre de l'Tremp, entre d'altres. En diferents ocasions ha treballat en el teatre de l'Opera, El Palau de les Arts, amb obres com Carmen i Faust. Finalista en el certamen coreogràfic "Joves Promeses (2009).

Ha treballat com a ballarina en diversos parcs temàtics com ara Port Aventura, amb l'espectacle "L'Hora dels Pecats" el 2007, i Parc Espanya Japó el 2006. També ha realitzat projectes per a televisió. Entre ells la gala televisió espanyola "Un Joguet una Il·lusió" (2004), dirigida per Carlos Veiga, i la sèrie d'antena 3 "Un Paso Adelante" de Globus Mitjana (2003).

Actualment treballa com a ballarina i creadora en la companyia. Directora artística del Festival de dansa en espais no convencionals Circuit Bucles. Membre de l'equip de l'Festival Cabanyal Íntim. Forma part de el Consell assessor de Roberto García, director adjunt de teatre i dansa de l'Institut Valencià de cultura.

També imparteix tallers i Masterclasses en diversos centres de València.

WhatsApp Image 2020-04-01 at 09.56.01.jpeg

P1000758.JPG

Irene Ballester (València, 1988)

Ballarina, coreògrafa i mestra.

Màster en Arts Escèniques per la Universitat Rei Joan Carles. Diplomada en Magisteri Infantil, Llicenciada en Tècniques de la interpretació en Dansa Contemporània en el Conservatori Superior de València, beca Erasmus a la Universitat Theaterschool d'Amsterdam i realitza les pràctiques al Staatstheater de Braunswicky, Alemanya. Curs de Perfeccionament de Dansa Contemporània amb Roberto Zappala, Catània, Itàlia.

Co-fundadora de la companyia Fil d'Arena ha treballat com a directora, coreògrafa i ballarina en els projectes de la companyia: Cos a Cos (E-111), Sénia, Nina, Salt, La Sal que ens ha partit i Cafè Sol. Premi a millor ballarina per l'Associació de Ballarins de València (2019).

Ha treballat com a ballarina amb diferents companyies valencianes, com ara PanicMap, Cristina Fernández Cia, Projecte Titoyaya, Companyia Toni Aparisi i La Coja Dansa. A Madrid amb Shudhum Teatre, a Barcelona amb Las Malqueridas i a Holanda amb el coreògraf Rocco Vermijs.

Actualment combina la seva tasca com a professora en el Conservatori Professional de Dansa José Espadero d'Alacant amb la companyia, a més és intèrpret en altres projectes i imparteix Masterclasses i cursos.


Clara Crespo Domingo  (València, 1983)

Directora, ballarina, coreògrafa i actriu.

Màster en direcció escènica per la UNIR, Graduada en Art Dramàtic, Llicenciada en Coreografia i tècniques de la interpretació al Conservatori Superior de València.

Co-fundadora de la companyia Fil d'Arena, ha treballat com a directora, coreògrafa i ballarina en els projectes de la companyia: NImbes, Sénia, Cos a Cos (E-111), Nina, Salt, La Sal que ens ha partit, Cafè Sol i La consagració de la Primavera.

Ha treballat com a ballarina i actriu en diferents companyies valencianes entre elles: Dacsa Produccions a Anna i la Màquina del Temps, La Medusa a La Vida inventada de Godofredo Vila, Trencadís en Pinotxo un musical per Somiar, PTV Clowns, Atempo Dansa, Teatres de la Generalitat Valenciana sota la direcció de Ximo Flores, la Siamesa, Les Catrinas, El Somriure de Caín, El Ball de Sant Vito o Gòrmic Produccions.

Ha treballat com a manipuladora per ninots de televisió a El Cau de les Feretes, Júlia i Gilbert i Babaclub. Ha desenvolupat diversos projectes com a directora escènica per a altres companyies: "La Terra dels Babaus" i "Les metamorfosis del Rei Mides" El Ball de Sant Vito, i "In Albis" de la companyia La Fresca.

Continua ampliant la seva formació, com a actriu, ballarina, creadora escènica i gestora cultural.

IMG_2243.JPG

foto-perfil-para-web.jpg

Roseta Plasencia  (València, 1979)

Ballarina, coreògrafa, actriu i artista de circ.

 Llicenciada en coreografia i tècniques de la interpretació en Dansa Contemporània al Conservatori Superior de Dansa València i el Koninklijk Conservatorium d'Antwerp, Bèlgica. Diplomada en Art Dramàtic per l'Estudi Dramàtic de Pablo Corral Gómez.

Formada en diferents disciplines circenses, adquireix base general en acrobàcia de sòl, verticals, aeris, i acroportés, sent la seva especialitat el trapezi fix.

S'incorpora a la companyia Fil d'Arena a 2014 i ha treballat com a directora, coreògrafa i ballarina en els projectes de la companyia: NImbes, Sénia, Cos a Cos (E-111), Nina, Salt i La Sal que ens ha partit.

Ha treballat en diferents cases de l'òpera com ara La Vlaamse Opera d'Antwerp i de Gent, i el Palau dels Arts Reina Sofia, com a ballarina i acròbata aèria, en obres com: Carmen, La Flauta Màgica, La Traviata, Prodana Nevenska, Les Troyens, Salome, Iphigenie en Tauride.

Ha treballat com a artista de circ, actriu i ballarina amb diferents companyies valencianes, com ara: Circ Gran Fele, Associació Valenciana de Circ, Projecte EDI, NiñoViejo, Dynamic. A Barcelona amb Circ Delícia, ia Bèlgica amb Abhilash Ningappa, Willi Dorner, Ell Circ dell Foc, Daniel Kramer.

Actualment combina la tasca de la companyia amb treballs com a intèrpret amb la companyia La Finestra Nou Circ, amb l'espectacle "El Desig d'estar Junts" i Cia. La Ferroviària, amb l'obra infantil "El vestit nou de l'Emperador". A més desenvolupa programes formatius basats en la transdisciplinarietat, als que anomena Train & Play. Ha realitzat tallers a nivell internacional, havent visitat països com Xile, Bèlgica, França, i Itàlia, i a nivell nacional, ciutats com Barcelona, ​​Madrid, Granada, Bilbao i Saragossa. A nivell local, ha treballat en diversos centres Valencians com ara el Conservatori professional de Dansa, el Conservatori Superior, el Club Dynamic, Botanic Espai de Dansa, Coppelius Escola de Dansa o el Centre Educatiu Gençana.